logo songteksten.net

Presentator Menno Buch herpakt zich

(Novum) - Menno Buch heeft de draad weer opgepakt nadat hij eind februari thuis werd overvallen. De presentator zegt 'knopjes in zijn hoofd' te hebben omgezet om niet te veel aan het voorval te hoeven denken. Buchs vrouw slaapt nog altijd slecht.

Het stel heeft niet aangeklopt bij Slachtofferhulp. "Wij letten goed op elkaar", zegt Buch in het AD. "We zijn een ijzersterk team, dat weet waar het moet aankloppen in geval van geestelijke nood." De twee kregen veel reacties van psychologen en psychiaters met wie ze werkten voor Buch in de Bajes, het tv-programma waarbij ze beiden betrokken zijn. "Zo lief", vindt de presentator. "We hoeven maar te kikken en de hulptroepen staan klaar."

De daders van de overval, die Buch en zijn vrouw bedreigden met vuurwapens en een priem, zijn nog niet gepakt. "Het is af en toe best beangstigend dat die losers nog vrij rondlopen."

De 62-jarige Buch, die tong- en halskanker had, voelt zich verder wat zijn gezondheid betreft een stuk beter. "Gevoelsmatig en fysiek ben ik alweer bijna de oude Menno. Die kanker is weg. Alleen de restverschijnselen zijn soms lastig. Door de operaties zit mijn tong iets anders in mijn mond. Als ik te lang praat, zwelt hij op en klink ik als een dronkenman. En ik heb soms een vervelende fluittoon in mijn oren, die allebei voor dertig procent doof zijn."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren