logo songteksten.net

Ellen Pieters komt slaap tekort door nieuwe serie

(Novum) - Ellen Pieters sprokkelt haar slaapuren bij elkaar nu ze overdag op de set moet zijn voor de politieserie Rechercheur Ria en 's avonds optreedt in het theater. "Het is eigenlijk niet te doen", zegt de actrice en zangeres lachend tegen Novum Nieuws.

"Soms denk ik: kon ik maar even liggen." Toch krijgt de 50-jarige Pieters, die woensdagavond voor het eerst te zien was in de nieuwe SBS-serie, ook energie van haar rol. "Als ik een bepaalde scène goed gespeeld heb, geeft dat ook weer een kick. Dus het heft elkaar op." Het leren van teksten is ook lastig. "Ik heb één dag in de week vrij en die dag gebruik ik om mijn teksten te leren. Of soms doe ik het tussendoor, in de auto bijvoorbeeld."

Pieters vindt niet dat de markt voor politieseries in Nederland al verzadigd is met Flikken Maastricht, Moordvrouw, Smeris en nu Rechercheur Ria. "Deze serie is totaal anders dan de rest. Het gaat veel meer over raadsels oplossen, het is geen harde serie. Ik vind dat we allemaal een plek verdienen omdat we allemaal zo verschillend zijn."

Het interessante aan haar rol vindt de actrice dat haar personage Ria in de serie wordt onderschat. "Ze is een heel gewone, hardwerkende vrouw, maar ook een briljant rechercheur. Iedereen onderschat haar, da's wel leuk." Pieters is net als Ria bezeten van haar werk, maar naar eigen zeggen wel iets minder een durfal. "Zij is wat dapperder."??

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren