logo songteksten.net

Rik Mayall in boekverfilming De Ontsnapping

(Novum) - De Britse komiek Rik Mayall heeft een van de rollen gescoord in de Nederlandse film De Ontsnapping, naar het boek van Heleen van Royen. Ook Isa Hoes, Abbey Hoes, Diana Dobbelman en Ellen Schoeters zijn in de film te zien. Distributeur Dutch Film Works maakte vrijdagmiddag de cast bekend.

De Ontsnapping vertelt over Julie, de rol van Isa Hoes, die haar broer twintig jaar geleden op zijn sterfbed beloofde een avontuurlijk leven te gaan leiden. Ze heeft echter een suffe baan, een rijtjeshuis en een matig seksleven. Ze vlucht naar Portugal om haar geluk te vinden. Daar ontmoet ze haar Vlaamse buurvrouw, de rol van Schoeters. Mayall is te zien als de Britse huisbaas Eddy.

De Ontsnapping is na De Gelukkige Huisvrouw het tweede boek van Van Royen dat wordt verfilmd. De regie is in handen van Ineke Houtman, die eerder onder meer de tv-serie Toen Was Geluk Heel Gewoon en de jeugdfilm Madelief maakte.

De opnames beginnen op 19 mei in de Portugese Algarve en worden in november vervolgd in Nederland. De Ontsnapping verschijnt volgend jaar april in de bioscopen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren