logo songteksten.net

Songfestivalspecial haalt net kijkcijfertop 25

(Novum) - De special over het Eurovisie Songfestival van Opium Tv heeft krap de kijkcijfertop 25 weten te halen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Ilse DeLange en Waylon waren in het zaterdagavondprogramma te gast om een gouden plaat in ontvangst te nemen voor hun Songfestivalnummer Calm After the Storm. Het AVRO-programma haalde 375 duizend bezoekers, genoeg voor een 25e plaats.

Calm After the Storm verscheen een maand geleden en bereikte de eerste plaats in de Single Top 100 en Mega Top 50. Er was echter ook veel kritiek op het nummer, dat veel te ingetogen zou zijn voor het Eurovisie Songfestival, dat op 10 mei plaatsvindt in Kopenhagen. The Common Linnets, zoals het gelegenheidsduo bestaande uit DeLange en Waylon heet, moet zich op 6 mei zien te plaatsen via de eerste halve finale.

Het achtuurjournaal van de NOS stond zaterdagavond als gewoonlijk op nummer één met een kleine twee miljoen kijkers. Ik Vertrek, waarin Nederlandse gezinnen hun geluk beproeven door te emigreren, haalde ruim 1,3 miljoen kijkers. Bananasplit zat op de 1,22 miljoen en spelletjesprogramma Kwis tikte de 1,2 miljoen kijkers aan. Daarmee waren de eerste vier noteringen voor programma's op Nederland 1.

Het amusementsprogramma Sterren Springen van SBS 6 haalde met ruim 1,17 miljoen kijkers de vijfde plaats, de enige notering van de commerciële zenders. Het was even onzeker of de halve finale van het springplankprogramma wel doorgang kon vinden, omdat deelnemer Dave Roelvink tijdens de repetities zwaar ten val kwam. In het ziekenhuis bleken zijn verwondingen mee te vallen, maar hij moest tijdens de opnames wel verstek laten gaan.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren