logo songteksten.net

Zonovergoten Paaspop leeft zich uit

(Novum) - Het Paasweekend staat altijd garant voor drie dagen lang live muziek in het Brabantse Schijndel en dat is dit jaar niet anders. Zaterdag was alweer de tweede dag op rij dat Paaspop bezit nam van het dorp en de sfeer zat er direct goed in. Niet alleen vanwege het zonnige weer waardoor er geen vrije plek meer te vinden was op het festivalterrein, maar ook zeker vanwege de optredens.

De Nederlandse singer-songwriter Dotan trapte af in de grootste tent op het festivalterrein Apollo. Voor de buitenwereld was het langere tijd stil rondom de zanger, maar begin dit jaar kwam hij met een nieuw album en zaterdag liet hij op Paaspop zien dat hij duidelijk terug is. Dotan gaf een optreden waarbij het publiek even vergat midden op de dag in een tent op een festival te staan. Het had de sfeer van een intieme popzaal, hoewel de tent zelfs op het vroege ochtenduur al aardig vol zat.

Elders op het terrein wist Yellow Claw de Stardust stampvol te krijgen. De mannen gaven een strak en dynamisch optreden en gingen van begin tot eind de interactie met het publiek aan. In ruil voor het optreden vroeg Yellow Claw slechts een ding: harder losgaan en hoger springen dan vorig jaar tijdens Paaspop. Het publiek liet zien hier met alle liefde aan te willen voldoen.

Het Paaspoppubliek stond vol spanning te wachten op het optreden van Mr. Probz. Deze Nederlander heeft sinds zijn hit Waves een groot aantal fans aan zich weten te binden. Het was dan ook dringen voor een plek. Zijn optreden bestond uit improviseren en freestylen, van rap tot een ballade. Ook een cover van Ain't No Sunshine schudde hij zo uit zijn mouw. Hiermee zette hij zowel zijn debuut op het Brabantse festival als zijn eerste grote optreden van dit jaar goed neer.

Na de schemering van de zaterdagavond kwam de stemming er steeds meer in. Tijd voor de grootste Nederlandse publiekstrekker van deze tweede dag van Paaspop: De Jeugd van Tegenwoordig. De grootste tent van het terrein was van voor tot eind helemaal afgeladen met fans van jong tot oud. En de band stelde niet teleur. Met bekende nummers als Watskeburt gaven ze het publiek waar het voor kwam. Een vlekkeloos optreden, met ook de nodige referenties aan Pasen en Paaspop.

Het Belgische Triggerfinger is in Nederland vooral bekend van de bijzondere cover I Follow River, maar hun live repertoire heeft een totaal andere sound met stevige gitaren en idem drums. Dat was precies wat de menigte van Paaspop wilde horen in de afgeladen grootste tent van het terrein. De 3FM radioluisteraar heeft ze onlangs nog kunnen horen met nummers van hun nieuwe album By Absence of the Sun, waar de Paaspopbezoekers ook op werden beloond. Zaterdag ging het album namelijk officieel in première en het publiek van Paaspop kreeg dan ook de absolute primeur met een live optreden van de nieuwe nummers.

Alle optredens op de zaterdag bouwden op naar dat ene optreden waar veel mensen naar uitkeken: The Prodigy. Gelijktijdig met de Britse dance-act stond onze eigen Go Back To The Zoo geprogrammeerd als 'very special guest' en het is inmiddels duidelijk dat de band deze benaming meer dan waar maakt.

Deze tweede dag van Paaspop was een festivaldag zoals je wilt dat die is: vol goede livemuziek met een diverse en sterke line-up. Van rock tot pop, hiphop tot dance of toch liever de hele dag relaxen op het gras: tijdens Paaspop kan het allemaal. Het zuiden van Nederland is warmgedraaid en op volle toeren na de eerste twee dagen Paaspop. Het jaarlijkse festival sluit op zondagavond, na 175 acts, af met onder meer een optreden van The Kaiser Chiefs.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren