logo songteksten.net

Voorleessessie The Hateful Eight vol steracteurs

(Novum) - Bij de voorleessessie van Quentin Tarantino's gelekte script The Hateful Eight zaterdagavond in Los Angeles hadden zich enkele van de grootste namen in Hollywood verzameld. Onder andere Samuel L. Jackson, Tim Roth, Kurt Russell, Michael Madsen en Bruce Dern waren aanwezig om het westernscenario voor te lezen. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter zondag.

Het hoorspel was niet alleen bijzonder vanwege de wereldberoemde acteurs die eraan deelnamen. Tarantino liet ook weten dat hij het einde, zoals het zaterdag werd opgevoerd, ingrijpend gaat herschrijven. De eindscène, waarin vrijwel alle personages om zeep worden gebracht, haalt de uiteindelijke versie niet. "Ik ben bezig met een tweede versie, jullie horen vanavond de eerste", zei Tarantino tegen het uitsluitend staande publiek.

Het scenario bevat volgens Tarantino maar liefst tweehonderd maal het gewaagde 'N-woord' en ook typische Tarantino-botheid als gedwongen orale seks. Toch, of misschien wel juist daarom, hadden veel van de aanwezigen een riante tweehonderd dollar neergeteld voor een kaartje. De opbrengst komt ten goede aan de Amerikaanse onafhankelijke filmsector.

Tarantino schreef het scenario van The Hateful Eight met de bedoeling het in de nabije toekomst te verfilmen, als een officieus vervolg op zijn eerdere western Django Unchained, waarvoor hij een Oscar won voor beste script. Het verhaal lekte echter begin dit jaar uit en verscheen op internet, waarna de filmmaker besloot het alleen nog in boekvorm uit te brengen en eenmalig op te voeren als hoorspel.

The Hateful Eight gaat over een bont gezelschap dat voor een sneeuwstorm schuilt in een winkeltje voor naaigerei. Daar spelen vier van de vijf aktes zich af. Het verhaal is een combinatie van western en detective, en draait om een tinnen koffiepot waarin gif blijkt te zitten. In een van de scènes, die buitengewoon werd gewaardeerd door het publiek, beschrijft het personage van Samuel L. Jackson hoe hij de zoon van een Amerikaanse generaal dwong om hem oraal te bevredigen.

Hoe Tarantino het eind gaat bewerken wilde hij niet zeggen. Het is nog onduidelijk wanneer het verhaal in boekvorm verschijnt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren