logo songteksten.net

Seksslachtoffer van Bryan Singer heeft getuigen

(Novum) - Michael Egan, de man die beweert zo'n vijftien jaar geleden te zijn misbruikt door filmmaker Bryan Singer, kan zich beroepen op getuigen. Die kunnen bevestigen dat Singer inderdaad in 1999 aanwezig was op seksfeestjes op Hawaï waar hij zich vergreep aan minderjarige jongens, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Singer beweerde juist in die periode niet op het eiland te zijn geweest.

Vrijdag liet Singers advocaat nog telefoonrekeningen, bankafschriften en productieschema's zien waaruit zou blijken dat zijn cliënt destijds in Toronto was, waar hij werkte aan de eerste X-Men-film. "Dit was Bryans eerste grote studiofilm. Dan zou hij natuurlijk nooit in de tussentijd even vakantie gaan houden op Hawaï", stelde de raadsman.

De advocaat vindt alle zogenoemde getuigen voor Egan al bij voorbaat ongeloofwaardig. "Iedereen die beweert in die periode Bryan Singer op Hawaï te hebben gezien is een uitgesproken leugenaar", zegt hij stellig. "Wij hebben documenten waaruit blijkt dat hij daar niet was. Documenten liegen niet, mensen."

Singer werd eerder deze maand aangeklaagd wegens misbruik van Egan, die indertijd 17 jaar was, en dus minderjarig. Egan stelt dat de toen 34-jarige filmmaker seks met hem heeft gehad in Los Angeles en op Hawaï, en dat Singer zich soms met geweld aan hem opdrong.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren