logo songteksten.net

Kaiser Chiefs sluit Paaspop energiek af

(Novum) - Ingedutte bezoekers van Paaspop werden zondag gegarandeerd wakker door afsluiter Kaiser Chiefs. De band bracht een enorme hoeveelheid energie mee de tent in, waardoor de muzikanten het publiek direct mee hadden. Zanger Ricky Wilson stuiterde over het podium, zweepte de festivalgangers op en bracht de ene na de andere hit ten gehore.

Wilson dook zonder enige moeite het podium af om bij het publiek te komen om vervolgens even snel weer terug te keren. Van begin tot eind zette de band een optreden vol energie neer. Kaiser Chiefs maakte de hoge verwachtingen op deze eerste Paasdag meer dan waar.

Na de eerste twee dagen waren de bezoekers van Paaspop goed opgewarmd. Op de derde dag van het festival klonk weer diverse goede muziek en er hing een gezellige en relaxte sfeer.

Vroeg op de dag beklommen onder anderen Nielson, Sandra van Nieuwland en Maaike Ouboter het podium. Ouboter liet op dag drie zien wat voor talent Nederland in huis heeft. Tijdens haar optreden was de theatertent afgeladen, maar ook doodstil. Het publiek volgde geconcentreerd iedere noot.

Maar het is niet alleen pop en muziek van singer-songwriters op Paaspop. Zo was er ook ruimte voor rock, hiphop en elektronische muziek. De jongere Paaspopbezoeker was uitgelopen voor het optreden van Mr. Polska waar met man en macht werd geprobeerd om toch nog een plaatsje te veroveren. Degenen die het geluk hadden om binnen te staan, lieten zien waarvoor ze gekomen waren en sprongen vol enthousiasme mee.

Bluesrockmuziek kwam er uit de tent van de Nederlandse band DeWolff. De band verraste de Paaspopbezoeker met nieuwe muziek die pas begin mei uitkomt. Blaudzun mocht uiteraard ook niet ontbreken op het festival. Ondanks dat de band weinig interactie met het publiek had, maakte het strakke optreden dit meer dan goed. De inmiddels goed bekende muziek van Blaudzun wist de Paaspopbezoeker te bekoren.

In een afgeladen tent luidde The Boxer Rebellion de slotavond van Paaspop in. Dat de act met veel enthousiasme werd ontvangen, blijkt wel wanneer de hele tent, van voor tot achter meezong met een akoestische uitvoering van hun hit Diamonds. Het einde kwam veel te vroeg, maar voordat ze het laatste nummer ingingen, bedankte de band het publiek met een gebrekkig 'dankjewel' om iedereen nog een fijne avond te wensen met Kensington en Kaiser Chiefs.

De zanger van Kensington liet weten dat de band uitgelaten was om na maanden in de studio te hebben gezeten, eindelijk weer op het podium van een festival te staan. De band leefde zich dan ook helemaal uit in een fantastisch optreden waarin ze de tent volledig meenamen. Veel interactie met het publiek en een dansende band kreeg het voor elkaar dat vrijwel iedereen in de tent zijn of haar mobieltje pakt, boven het hoofd hield en mee zwaaide met de muziek. Het publiek was dan ook helemaal opgewarmd voor de laatste act van de avond: Kaiser Chiefs.

Kaiser Chiefs was de perfecte afsluiter van deze editie. Het energieke optreden zorgde ervoor dat de bezoekers met een goed gevoel naar huis gingen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren