logo songteksten.net

'Vogue wil niet meer werken met Terry Richardson'

(Novum) - Modeblad Vogue heeft geen zin meer om samen te werken met fotograaf Terry Richardson. De fotograaf werd er zondag voor de zoveelste keer van beschuldigd dat hij een model een fotoshoot bood in ruil voor seks. "We hebben geen plannen om in de toekomst met hem te werken", zegt een woordvoerder van de Amerikaanse Vogue tegen de Amerikaanse entertainmentsite Buzzfeed.

Het model Emma J. Appleton twitterde zondag een foto van een bericht dat ze van Richardson had gekregen. In het bericht, dat hij volgens Appleton via Facebook had verstuurd, zei de fotograaf dat het model een reportage in Vogue kon krijgen als ze met hem naar bed ging.

Het model verwijderde de tweet later en hief daarna ook haar account op Twitter op. Appleton deed dit naar eigen zeggen omdat ze 'geen misbruik en aandacht' wil. Een woordvoerder van de fotograaf zegt dat het verzonden bericht nep was. "Dit is overduidelijk niet echt. Terry heeft het bericht nooit verstuurd."

De 48-jarige Richardson, die in 2010 voor het laatst fotografeerde voor de Amerikaanse Vogue, werd meerdere keren door modellen beschuldigd van seksueel misbruik. Zo zou hij bij verschillende vrouwen toespelingen hebben gemaakt en ze hebben aangeraakt. De fotograaf, die vorig jaar Miley Cyrus' pikante videoclip Wrecking Ball regisseerde, heeft de aantijgingen altijd ontkend.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren