logo songteksten.net

The Common Linnets wil vooral succesvol album

(Novum) - The Common Linnets vinden het succes van hun nieuwe album belangrijker dan eventueel succes op het Eurovisie Songfestival. Waylon en Ilse DeLange, die samen het gelegenheidsduo vormen voor het Europese zangconcours, zijn op 6 mei tijdens de eerste halve finale te horen met hun nummer Calm After the Storm, dat ook op het nieuwe album staat.

"Het album is het belangrijkst", zegt Waylon woensdag in het AD. "Oei, dan wil ik wel zeggen dat het Songfestival niet zomaar een promotiemiddel is", aldus DeLange. "We hadden die plaat sowieso gemaakt, festival of niet. Onze keuze is super integer." "Het voornaamste is dat het album en onze oprechte liefde voor country goed worden begrepen", zegt Waylon in de krant.

Het tweetal is zich er terdege van bewust dat Calm After the Storm niet meteen een voor de hand liggend Songfestivalnummer is. "'Er zijn zeker liedjes bij waarvan mensen zullen zeggen dat ze meer voor de hand liggen", aldus Waylon. "Maar van wat voor de hand ligt, krijg je sneller een klap in het gezicht."

De zanger is niet erg onder de indruk van de concurrentie op het Songfestival. "Er doet een tweedehands Paul Potts mee en een gozer die Bruno Mars nadoet. Ik vind het niet nodig om hierover genuanceerd te zijn: veel van wat ik zie, vind ik gewoon poppenkast. Ik heb respect voor iedereen, maar heb weinig met die benadering."

Natuurlijk wil het duo wel winnen in Kopenhagen. "Maar onze winst zit hem niet zozeer in de competitie, maar in het feit dat we mogen laten zien waarvan we houden", vindt Waylon. "Al eindigen we als laatste, dan nog heb ik geen minuut spijt van Calm after the Storm."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren