logo songteksten.net

Hoogste hof Californië wil zaak Murray niet horen

(Novum/AP) - Conrad Murray kan niet bij het hooggerechtshof van Californië terecht om zijn veroordeling aan te vechten. Een verzoek van de advocaat van de in 2011 veroordeelde arts van Michael Jackson werd woensdag afgewezen. Murray en zijn advocaat vinden dat er fouten zijn gemaakt bij de behandeling van zijn zaak.

De 61-jarige Murray, die twee jaar achter de tralies belandde nadat hij Michael Jackson in 2009 een fatale dosis propofol had toegediend, was eerder bij een hof in Californië in hoger beroep gegaan tegen zijn straf. Dat beroep werd in januari afgewezen.

Desondanks zet Murray zijn strijd voort. "We zijn enorm teleurgesteld, maar willen de zaak nu aanhangig maken bij een federale rechtbank", zei zijn advocaat Valerie Wass. Wass belde naar eigen zeggen met Murray, die haar liet weten dat 'het gevecht nog niet voorbij is'.

Murray kwam eind oktober vrij en heeft sindsdien veel tijd doorgebracht met zijn familie. Hij 'probeert zijn leven weer op de rails te krijgen', zei Wass. Ze wil dat een federale rechtbank kijkt naar hoe de media zijn omgegaan met de zaak rond de dood van Jackson en de blootstelling van de jury aan alles wat erover werd geschreven.

Murray heeft altijd gezegd dat de jury afgeschermd had moeten worden van publiciteit rond de zaak. Hij werd in oktober 2011 tot vier jaar celstraf veroordeeld wegens dood door schuld. Na twee jaar achter de tralies kwam hij vrij wegens goed gedrag.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren