logo songteksten.net

Excuses Bieber in verkeerde keelgat Koreanen

(Novum) - Justin Bieber heeft in een paar dagen tijd twee keer kwaad bloed gezet in Zuid-Korea. De Canadees deed dat aanvankelijk door tijdens zijn verblijf in Japan het omstreden Yasukuni-monument te bezoeken. Vervolgens vergat de 20-jarige zanger zijn excuses aan te bieden aan Zuid-Korea, terwijl hij dat wel aan China deed.

Het Yasukuni-monument eert niet alleen tweeënhalf miljoen oorlogsslachtoffers, maar ook veertien oorlogsmisdadigers. Een bezoek aan het complex wordt in China en Zuid-Korea als schofferend ervaren. Bieber plaatste foto's van zichzelf bij Yasukuni op social media, wat hem een storm aan kritiek opleverde. De Canadees ging snel door het stof. "Ik dacht dat het enkel een plek was om te bidden. Mijn oprechte excuses als ik iemand heb gekwetst. Ik hou van China en ik hou van Japan."

In Zuid-Korea is niet alleen met verontwaardiging gereageerd op Biebers bezoek, ook het gebrek aan excuses van de zanger valt niet in goede aarde. Grote Koreaanse kranten pakken volgens The Hollywood Reporter uit met de onwetendheid van Bieber. Ook op social media krijgt Bieber de wind van voren. "Hij is in een klap al zijn Koreaanse fans kwijt", stelt een Koreaanse twitteraar. "Iemand die niet nadenkt, kun je niet helpen", schrijft een andere.

Toch kan Bieber ook uit begrip uit Zuid-Korea rekenen. Zo heeft professor Seo Kyung-duk aangeboden de zanger bij te spijkeren. "Ik heb een Engelstalige versie van mijn video over Yasukuni naar hem gestuurd", liet hij weten via Twitter. Later zei Kyung-duk meer informatie over het omstreden monument naar Biebers agent te hebben gestuurd.

Bieber blundert wel vaker bij monumenten. Zo schreef hij na een bezoek aan het Anne Frank Huis in het gastenboek van het museum dat hij hoopte dat Anne Frank een 'belieber', een fan van de zanger, was geweest. Die opmerking ging via social media de hele wereld over.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren