logo songteksten.net

Gitaar George Harrison brengt 657 duizend dollar op

(Novum) - Een gitaar van ex-Beatle George Harrison is zaterdag voor 657 duizend dollar van eigenaar gewisseld. Daarmee heeft het instrument de verwachtingen overtroffen. Veilinghuis Julien's Auctions, dat de gitaar in New York veilde, schatte in dat het instrument zeshonderdduizend dollar op zou brengen.

Harrisons Rickenbacker 425 uit 1962 was het topstuk van de veiling van muziekmemorabilia. Volgens Julien's Auctions werd er 'snel en hevig' geboden op het instrument. Harrison kocht de gitaar in 1963 in Mount Vernon in de Amerikaanse staat Illinois. Later liet de in 2001 overleden rocker het instrument deels zwart maken, zodat het beter paste bij de gitaar van John Lennon.

De Rickenbacker was niet het enige instrument van een oud-Beatle dat onder de hamer ging. Een Hofner basgitaar waarop Paul McCartney ooit speelde, werd voor 125 duizend dollar verkocht. Julien's Auctions veilde zaterdag verschillende Beatles-memorabilia. Een tekening die Lennon en Yoko Ono maakten tijdens hun Bed-In in Montreal bracht 187.500 dollar op.

In New York werden ook spullen van andere sterren geveild. Zo bracht een rode Rolls-Royce waarin Lady Gaga zich meermaals liet rondrijden 125 duizend dollar op. Een jumpsuit dat Elvis Presley ooit droeg, wisselde voor 197 duizend dollar van eigenaar. Een jurkje van Rihanna was goed voor 10.710 duizend dollar. In totaal bracht de veiling van meer dan zevenhonderd muziekmemorabilia ruim 3,5 miljoen dollar op. Een deel van het geld gaat naar goede doelen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren