logo songteksten.net

Angela Bassett regisseert Whitney Houston-film

(Novum) - Angela Bassett gaat haar regiedebuut maken met een film over de tumultueuze relatie tussen Whitney Houston en Bobby Brown. Het drama toont hoe de twee muziekgrootheden elkaar leerden kennen en trouwden, terwijl Houstons carrière een enorme vlucht nam.

Houston en Brown trouwden in 1992 en kwamen regelmatig in het nieuws vanwege excessief cocaïnegebruik en huiselijk geweld. In 2006 gingen de twee uit elkaar, het jaar erop vroeg Houston echtscheiding aan. De zangeres en actrice werd in 2012 op 48-jarige leeftijd dood gevonden in haar badkuip in Beverly Hills, verdronken na een overdosis cocaïne.

"Ik heb een groot respect voor de enorme talenten van Whitney en Bobby", zegt Bassett. "Hun menselijkheid en onderlinge band is voor ons allemaal fascinerend."

Bassett heeft als actrice al eens met een soortgelijk bijltje gehakt. Zij speelde Tina Turner in What's Love Got to Do With It uit 1993, over het onstuimige leven van de zangeres met haar toenmalige man Ike Turner.

De nog titelloze film wordt volgend jaar uitgezonden op de Amerikaanse zender Lifetime TV. Over de cast is nog niets bekend.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren