logo songteksten.net

Kasper van Kooten en Wilfried de Jong in Ventoux

(Novum) - Kasper van Kooten en Wilfried de Jong hebben de hoofdrollen te pakken in de verfilming van het boek Ventoux. Ze spelen met Leopold Witte en de Vlaamse acteur Wim Opbrouck de vrienden waar het boek en het scenario van Bert Wagendorp over gaat. Dat heeft distributeur Wild Bunch woensdag bekendgemaakt.

De film wordt geregisseerd door Nicole van Kilsdonk. Zij verfilmde eerder de bestseller Zadelpijn en de jeugdfilm Patatje Oorlog. "Toen ik ooit de telefilm Zadelpijn maakte met zeven fietsende actrices, bedacht ik me dat de 'mannenfilm' eigenlijk ook gemaakt moest worden", vertelt Van Kilsdonk in een verklaring. Ze werkte met Wagendorp aan het scenario van Ventoux, op basis van zijn boek uit 2013.

De film gaat over vier vrienden die op hun racefiets de Mont Ventoux beklimmen, zoals ze dat dertig jaar eerder ook al hadden gedaan. Het is een zware, maar gezellige fietstocht tot jeugdvriendin Laura zich meldt. De film wordt na de zomer opgenomen in de Provence en moet volgend voorjaar in de bioscopen draaien.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren