logo songteksten.net

Guus Meeuwis blijft verbaasd over volle tribunes

(Novum) - Guus Meeuwis verwondert zich nog altijd over de afgeladen tribunes tijdens zijn Groots met een Zachte G-concerten. De 42-jarige zanger bevindt zich midden in de negende editie van de concertreeks, die ook dit jaar weer massa's mensen naar het Philips Stadion in Eindhoven trekt. "Dat blijft toch een bizar verschijnsel", zegt hij tegen Novum Nieuws.

"Ik ben er ook heel erg trots op", gaat Meeuwis verder. "We gaan volgend jaar naar tien jaar. Dat had ik natuurlijk echt niet kunnen voorspellen toen we eraan begonnen." Deze week, nog voordat hij vrijdag de huidige reeks aftrapte, maakte de zanger bekend dat hij volgend jaar weer in het PSV-stadion staat. "Ik ben er in ieder geval heel erg trots op dat het zo is, maar verwondering is er ook echt nog steeds iedere keer weer bij."

Volgend jaar plant Meeuwis wel een evaluatiemoment in. "Ik vind tien jaar een heel mooi moment om goed na te denken over wat de volgende stap zal zijn: of we nog doorgaan of dat we iets anders gaan doen", zegt hij. "Ieder realistisch persoon weet dat er een keer het moment komt dat men zegt 'ik heb het wel gezien bij Groots met een Zachte G' en dat moment moet je natuurlijk voor proberen te zijn."

"Je kunt het ook voor zijn door gewoon elke keer een beestachtig goede show neer te zetten. Dat is voorlopig de motivatie", aldus de zanger. Hij omschrijft de editie van 2014 dusver als 'extreem goed'. "Het was vrijdag onvergetelijk, mede dankzij het grote cadeau dat uit Braziliƫ kwam", vertelt Meeuwis. "Ze hebben zeer goed hun best gedaan om er voor te zorgen dat het hier vlekkeloos kon verlopen."

De zanger trad ook zaterdag op. Zondag vindt de derde show plaats, waarna de reeks woensdag wordt afgesloten. Die dag speelt het Nederlands elftal zijn tweede wedstrijd op het WK-voetbal in Braziliƫ tegen Australiƫ. Meeuwis hoop dat Oranje net als vrijdag dan wat extra glans kan geven aan zijn concert. "Ze zitten nou wel in een flow en die moet je proberen vast te houden, dus ik hoop dat ze gewoon met 2-0 winnen. Dat mag je noteren."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren