logo songteksten.net

Eddy Zoëy noemt Nederland beste plek voor onheil

(Novum) - Eddy Zoëy ging voor zijn nieuwe programma op zoek naar de verschrikkelijkste vakantieverhalen. Na alle horrorreisverslagen heeft de presentator een gouden tip voor alle vakantiegangers. "Als je nou een ongeluk krijgt, doe dat dan lekker in Nederland", grapt Zoëy voor de camera van Novum Nieuws.

Onheil in het buitenland brengt volgens Zoëy 'altijd zo'n gedoe en ellende' met zich mee. "Je zit altijd met mensen die je taal niet spreken, doktoren die niet kunnen uitleggen wat je nou precies hebt en verzekeringen die moeten nagaan of je wel verzekerd bent." Voor het SBS-programma Was Ik Maar Thuisgebleven sprak Zoëy met vakantiegangers die de verschrikkelijkste dingen meemaakten. "Sommigen bleven met tonnen schuld achter vanwege ziekenhuisrekeningen in Amerika, we hebben verhalen met rare wilde dieren die mensen hebben aangevallen en allerlei ongelukken."

Een verhaal dat bijzonder veel indruk maakte op Zoëy en zijn team, was dat van Nel Koot die de ramp met cruiseschip Costa Concordia meemaakte. "Ik heb meerdere keren met een brok in m'n keel naar verhalen staan luisteren. Bij het verhaal van Nel hebben we met het hele team staan janken." Het verhaal van Koot is te zien in de eerste aflevering van Was Ik Maar Thuisgebleven, die volgende week maandag wordt uitgezonden. " Er kwam voor haar veel terug toen ze de boot, die er nog steeds gewoon ligt, weer zag."

De heftige reisverhalen gingen Zoëy niet in de koude kleren zitten. "Het doet je zeker wat. Er zijn mensen geweest die ons briefjes hebben gestuurd waarin stond: we hebben anderhalf jaar therapie ondergaan en aan die drie dagen met jullie hebben we meer gehad. Dat is een fijn compliment en maakt het makkelijker om een verhaal los te laten."

Toch pakt Zoëy nog makkelijk zijn biezen voor een vakantie. "Je maakt altijd wel iets mee wat vervelend is, maar dat moet je er niet van weerhouden om een trip te maken. Ik heb veel gereisd en veel meegemaakt. Ik heb ook wel eens een auto stukgereden, een roofoverval meegemaakt en ziektes opgelopen."

Onder de mensen die meewerkten aan Was Ik Maar Thuisgebleven, wordt vaak over reizen gegrapt. "We zeggen tegen elkaar: veel plezier op vakantie. Zorg dat je het goed doet, anders zit je volgend seizoen in dit programma. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dat is echt zo."

Hoewel Zoëy de laatste tijd minder op televisie te zien was, wil hij Was Ik Maar Thuisgebleven geen comeback noemen. "Ik was lange tijd dagelijks op televisie. Als dat dan wat minder wordt, hebben mensen al gauw het gevoel dat er iets aan de hand is. Ik ben hartstikke druk geweest." Zo nam Zoëy een album op en deed hij een clubtoer. "Ik heb de tijd gewoon goed gevuld met heel veel andere dingen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren