logo songteksten.net

John Mayer bouwt zijn eigen feestje in Ziggo Dome

(Novum) - John Mayer beloofde Amsterdam vrijdag een 'bijzondere avond'. Omdat de 36-jarige singer-songwriter zijn Europese tournee afsloot in de Ziggo Dome, besloot hij zijn eigen feestje te bouwen en die nummers te spelen waar hij zelf zin in had. Mayers zeventienduizend gasten vonden dat prima en genoten met volle teugen van wat de zanger hen voorschotelde.

"Als artiest is het je taak een setlist samen te stellen die bij iedereen in de smaak valt", zei de doorgaans weinig spraakzame Mayer nog voordat hij het eerste nummer Queen of California inzette. "Maar omdat dit het laatste concert van de tournee is, doen we het vanavond een beetje anders. Vanavond draait de setlist om een persoon: mij. Na anderhalf jaar toeren mag je wel eens een show helemaal naar jouw hand zetten."

Mayer adviseerde de uitverkochte Ziggo Dome vooraf om niet te wachten op een bepaald nummer. "Laat je gewoon lekker meevoeren op de muziek." Zo kwam een nummer als No Such Thing, dat Mayer nog geregeld speelt en ook nog twee weken geleden op Pinkpop ten gehore bracht, vrijdagavond niet langs. Daarentegen werd het publiek getrakteerd op nummers als The Age of Worry en Edge of Desire, die Mayer minder vaak opneemt in zijn concerten.

Hoewel Mayer soms nauwelijks communiceert met zijn publiek, deelde hij in Amsterdam de ene na de andere anekdote. Zo grapte de zanger dat zijn handen na anderhalf jaar toeren en gitaarspelen zo'n beetje uit elkaar vielen en geinde Mayer dat hij dankzij het internet nooit meer eenzaam is. Ter introductie van Who Says vertelde de zanger dat hij er moeite mee had dat het nummer pas na een tijdje aansloeg. "Maar daar heb ik ook veel van geleerd. Gelukkig voelt inmiddels iedereen wat ik voelde toen ik het schreef."

Niet alleen het publiek genoot van Mayers concert, ook de singer-songwriter zelf ging op in zijn muziek. "Als we zouden kunnen, zouden we de hele avond voor jullie spelen", verkondigde de zanger toen de show na zo'n twee uur op zijn einde liep. "Bedankt dat jullie weer zijn gekomen, net als vorig jaar."

Mayer was de laatste maanden veel te vinden in Nederland Zo stond hij vorig jaar met zijn band ook in een uitverkochte Ziggo Dome. In oktober trad hij bovendien twee keer op in een volle Heineken Music Hall, twee weken geleden was Mayer in Nederland voor Pinkpop. "Dat betekent alles voor ons."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren