logo songteksten.net

Rechtszaak om laatste fotoshoot Michael Jackson

(Novum) - Documentairemaker Craig Williams is naar de rechter gestapt om aan te tonen dat hij de rechten heeft van de laatste fotoshoot van Michael Jackson. Nabestaanden van de zanger beweerden namelijk dat Williams, die de foto's gebruikt in een documentaire over Jackson, niet de eigenaar is van de kiekjes. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

In de documentaire Michael Jackson: The Last Photo Shoot, die nog moet verschijnen, worden de foto's die in 2007 zijn gemaakt voor het tijdschrift Ebony gebruikt. Volgens nabestaanden van de zanger zijn de foto's echter in opdracht van Jackson, die dinsdag precies vijf jaar dood was, gemaakt en is hij zelf de eigenaar van de plaatjes.

Williams zegt juist dat hij de rechten op de foto's in 2011 heeft gekocht nadat de nabestaanden van Jackson dit hadden geweigerd. De regisseur hoopt met de rechtszaak te bewijzen dat hij de beelden rechtmatig in zijn bezit heeft.

De foto's werden gemaakt in een museum in New York en het was de laatste keer dat Jackson zich liet fotograferen. In de documentaire worden ook vrienden, fotografen en stylisten van de zanger geïnterviewd. Het is nog niet duidelijk wanneer Michael Jackson: The Last Photo Shoot uit moet komen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren