logo songteksten.net

Claes Iversen droomt van internationale roem

(Novum) - Claes Iversen lijkt het erg mooi om in de toekomst ook zijn ontwerpen in het buitenland te tonen. "Natuurlijk heb ik ook ambities in het buitenland. Parijs lijkt me gaaf, maar daar gelden andere regels en vooral andere prijzen", zegt de Nederlandse modeontwerper, die in Denemarken is geboren, in Spits.

De 36-jarige Iversen, die donderdag voor de twaalfde keer zijn collectie toont op de Amsterdamse Fashion Week, doet het rustig aan. "Ik geloof in alles op het juiste moment. Langzaam beginnen, langzaam opbouwen. Ik heb al zoveel bereikt. Ik moet ook oppassen dat het niet te hard gaat, want je kunt ook hard op je bek gaan dan."

Voor de modeontwerper is succes in het buitenland echter geen must. "Als je in het buitenland gaat showen alleen om te zeggen dat je in het buitenland hebt geshowd, is het niet goed." Toch droomt Iversen er wel van. "Natuurlijk zijn er dromen: het kleden van een internationale ster, bijvoorbeeld, al heb ik niet een naam."

De modeontwerper is daarnaast bezig met het ontwerpen van bedrijfskleding. "Nee, ik zeg niet voor welk bedrijf, hopelijk wordt er dit najaar meer bekend", zegt hij. "Er zit een limiet aan wat je allemaal kunt doen, ik heb niet altijd de tijd. Er staat niet echt iets bovenaan mijn verlanglijst, maar er zijn nog genoeg dromen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren