logo songteksten.net

AC/DC-zanger Brian Johnson krijgt eredoctoraat

(Novum) - Brian Johnson heeft een eredoctoraat gekregen van de Northumbria University in Newcastle. De zanger van rockband AC/DC krijgt de eretitel doctor in de muziek toegekend vanwege zijn 'inspirerende' prestaties. Dat meldt de BBC.

De 66-jarige Brit, die in 1980 bij de Australische band kwam, groeide op in de buurt van Newcastle. "Als je ergens anders gaat wonen en dan weer terugkomt realiseer je je pas wat je had. Het is geweldig om weer terug te zijn", zei de zanger toen hij de titel kreeg toebedeeld. "Ik haat het om te zeggen dat ik me er nederig door voel, maar het laat je wel een toontje lager zingen."

Volgens professor Andrew Wathey is Johnson een 'gepaste' keuze voor de titel. "Het interessant om te reflecteren op het belang van cultuur in het noordoosten en op een belangrijk Brits exportproduct", zei Wathey. "Brian Johnson is dat allebei en is al jaren een inspiratie voor jonge muzikanten."

AC/DC werd in 1973 gevormd door broers Malcolm en Angus Young. Johnson kwam in 1980 bij de band toen zanger Bon Scott overleed. De band, bekend van hits als Highway to Hell en Whole Lotta Rosie, bracht zestien studioalbums uit. Een nieuwe plaat moet eind dit jaar of begin volgend jaar verschijnen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren