logo songteksten.net

Lizzy Caplan trots op Emmy-nominatie

(Novum) - De Amerikaanse actrice Lizzy Caplan heeft haar eerste Emmy-nominatie op zak. Ze werd donderdag genomineerd voor haar rol in de dramaserie Masters of Sex. "Het is heel spannend en ik ben heel blij, er gaat veel om in dit oude hoofd van mij", zegt de actrice tegen Novum Nieuws.

De 32-jarige Caplan moet het voor de prestigieuze televisieprijs opnemen tegen onder anderen Robin Wright die is genomineerd voor haar rol in House of Cards, Claire Danes voor Homeland en Kerry Washington voor Scandal. "Ik geniet gewoon van het moment, voordat ik me zorgen ga maken over wie daadwerkelijk gaat winnen", zegt Caplan.

"Ik dacht altijd dat als acteurs zeiden dat het alleen al een eer was om genomineerd te zijn, dat ze uit hun nek kletsten", gaat de brunette verder. "Maar ik kan nu echt zeggen dat alleen al de nominatie een hele eer is." Ook haar medespelers Beau Bridges en Allison Janney maken op 25 augustus kans op een Emmy.

In Masters of Sex speelt Caplan Virginia Johnson, een Amerikaanse seksuologe. Samen met wetenschapper William Masters, een rol van Michael Sheen, voerde ze in de jaren vijftig baanbrekend seksonderzoek uit. In het eerste seizoen van de serie, die is gebaseerd op het leven van de twee wetenschappers, bogen ze zich onder meer over de vraag hoe mannen en vrouwen orgasmes beleven.

Het tweede seizoen van de serie gaat zondag van start op de Amerikaanse televisie. In Nederland is vanaf maandag elke week een nieuwe aflevering te zien bij HBO.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren