logo songteksten.net

Clooney maakt gehakt van excuusbrief Daily Mail

(Novum) - George Clooney haalt keihard uit naar de excuusbrief van de Daily Mail. De Britse krant publiceerde deze week een verhaal waarin volgens de acteur ten onrechte werd gesteld dat zijn aanstaand schoonmoeder niet wil dat haar dochter, de Libanese Amal Alamuddin, met hem trouwt. Nu hekelt hij het manipulatieve excuus van de krant.

"Het grote verschil met de meeste onzin die de Daily Mail de wereld in slingert is dat nu kan worden bewezen dat het verhaal een leugen is, en zelfs een met voorbedachten rade", schrijft de acteur. "Ik wil dus de Daily Mail bedanken voor hun excuses. Niet dat ik die ooit zou accepteren, maar met die excuusbrief hebben ze laten zien dat ze tot de smerigste roddelbladen ter wereld horen."

Twee dagen geleden noemde de acteur, eveneens in USA Today, het artikel van de Daily Mail 'fout en opruiend'. Het stuk suggereerde dat de weerstand van moeder Alamuddin voortkomt uit religieuze overtuiging. Ze zou hebben gewild dat haar dochter met een Libanees trouwt. De krant baseerde zich aanvankelijk op gesprekken met vier vrienden van de familie.

In de excuusbrief die volgde op Clooneys klacht, wordt echter gezegd dat de journalist heeft gesproken met 'enkele vooraanstaande leden van de Libanese gemeenschap'. "Dus of ze hebben toen gelogen, of ze liegen nu", stelt Clooney onomwonden.

Ook verwijst Clooney naar een artikel van de Daily Mail van april, waarin juist wordt beweerd dat moeder Amal helemaal niet tot de religieuze groepering van de druzen behoort, wat in het stuk van deze week juist wel wordt beweerd. "Ze wisten dus dat het verhaal fout was, maar ze hebben het toch gepubliceerd."

De 53-jarige Clooney en zijn zeventien jaar jongere vriendin treden naar verluidt in september in het huwelijk. De verloving was voor velen een enorme verrassing, aangezien de verstokte vrijgezel Clooney jarenlang had beweerd nooit te zullen trouwen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren