logo songteksten.net

True Detective 2 krijgt vier hoofdpersonen

(Novum) - Het tweede seizoen van True Detective heeft niet twee maar vier hoofdpersonages. Dat heeft scenarist Nic Pizzolatto laten weten in een interview met de Amerikaanse entertainmentsite Daily Beast. Eerder gingen nog geruchten over drie personages. In het eerste seizoen speelden Woody Harrelson en Matthew McConaughey de hoofdrollen.

Pizzolatto zegt dat hij, net als bij het eerste seizoen, steeds meer van zijn personages is gaan houden. Hij is nu 'op de helft' van seizoen twee en naarmate hij verder schrijft, worden ze 'dieper en rijker'. "Die personages bestonden nog niet totdat ik over ze begon te schrijven, en ik heb een persoonlijke band met ze gekregen. Maar goed, dat is ook je taak als schrijver. Je moet authentieke individuen neerzetten. Ze moeten me fascineren. Als je niet om ze geeft, kun je ook niet verder schrijven."

De scenarist is wat minder duidelijk of er nu ook vrouwelijke hoofdpersonages zullen zijn. Een van de veelgehoorde kritieken was dat het eerste seizoen sterke vrouwelijke personages ontbeerde. "Ik heb er in het begin nogal mee gezeten, maar toen ik aan de slag ging met seizoen twee heb ik het van me af gezet", zegt Pizzolatto eerlijk. "Het is gewoon geen goed idee om de kritiek op het vorige seizoen als uitgangspunt te nemen."

Ook over de plot geeft Pizzolatto nog weinig prijs. Al bekend was dat het decor van landelijk Louisiana wordt verruild voor het wat meer ontwikkelde Californië. "Dat klopt, maar voor de rest is er nog niets bekend", zegt hij. "Ik probeer niet geheimzinnig te doen, maar ik zit nu nog te veel in het schrijfproces. Ik weet het zelf ook nog niet."

De grootste vraag is wellicht wie de hoofdrollen gaan vertolken. Grote namen als Jessica Chastain, Brad Pitt, Joaquin Phoenix, Christian Bale, en Josh Brolin werden al genoemd. "Ik kan je nog niets vertellen. We zijn nog niet begonnen met casten", zegt Pizzolatto.

Het eerste seizoen van True Detective werd donderdag genomineerd voor maar liefst twaalf Emmy Awards. De Amerikaanse tv-prijzen worden op 25 augustus uitgereikt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren