logo songteksten.net

Beschonken Pharrell is slordig op North Sea

(Novum) - Pharrell Williams had vrijdagavond tijdens zijn optreden op North Sea Jazz moeite om de juiste noten te halen. De zanger gaf aan het begin van zijn show al aan iets te diep in het glaasje te hebben gekeken en dat was te merken. Niet alle zinnen werden volledig afgemaakt en Williams had de hulp van het publiek nodig om de nummers af te maken.

"Ik ga even heel eerlijk tegen jullie zijn, ik heb een beetje te veel geproost. Ik heb jullie hulp nodig met de liedjes", biechtte de zanger op. "Weinig artiesten zouden dit toegeven." Williams was naar eigen zeggen dan ook bloednerveus voor het concert.

De zanger zei daarnaast overdonderd te zijn door alle andere optredende artiesten. Zo zat Stevie Wonder, die zaterdag optreedt op het Rotterdamse festival, aan de zijkant van het podium mee te genieten van Williams' show. Wonder kwam zelfs nog even kort op het podium. "Ik heb je mijn nummer maanden geleden gegeven. Bel me, jongen", zei hij lachend tegen Pharrell.

De beschonken staat van de zanger was niet alleen te merken aan zijn manier van zingen, Pharrell sprak ook meerdere keren zijn liefde uit voor de Nederlandse fans. "Hier is al het succes begonnen. Jullie hebben ons leven veranderd." Ook verkondigde Williams wederom een voorstander te zijn van gelijke rechten voor mannen en vrouwen. "Vrouwen zijn het antwoord."

De dronkenmanspraat en minder goede zang had geen effect op het enthousiasme van de zaal. Vooral nummers van N.E.R.D., de band waarmee hij bekend is geworden, werden erg goed ontvangen. Luid gejuicht werd er op liedjes als She Wants to Move, Lapdance en Rock Star. Ook solonummers als Happy, Marilyn Monroe en Come Get it Bae konden op gejoel rekenen.

Robin Thicke wist de zaal voor Williams aardig warm te krijgen. De zanger gaf een swingende show waarbij hij vooral het dak eraf kreeg met zijn grootste hit, het door Pharrell geproduceerde Blurred Lines. Thicke vond het tijdens dit optreden niet nodig om te praten over zijn vrouw Paula Patton. De zanger draagt sinds hun breuk in februari geregeld optredens aan Patton op.

Hoewel Thicke de huwelijksperikelen buiten beschouwing liet op North Sea Jazz, speelde hij wel nummers van zijn nieuwe plaat Paula, waarmee de zanger hoopt het hart van zijn vrouw terug te winnen. Liedjes als Too Little Too Late, Forever Love en Love Can Grow Back passeerden de revue.

Thicke was niet de enige artiest met wie Williams heeft samengewerkt die op North Sea Jazz stond. Ook Paloma Faith trad op. De Britse zangeres, die Williams inschakelde voor het nummer Can't Rely on You, gaf een spetterende show en zong geen noot vals.

De funkliefhebbers konden eerder op de dag hun hart ophalen bij de buitenaardse show van Bootsy Collins. De bassist maakte er een groot dansend feest van. Op zijn stervormige basgitaar liet Collins zien dat hij nog steeds een grootheid is.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren