logo songteksten.net

Tracy Morgan klaagt Wal-Mart aan

(Novum/AP) - Komiek Tracy Morgan heeft Wal-Mart aangeklaagd wegens grove nalatigheid. Vorige maand ramde een vrachtwagen van de Amerikaanse winkelketen de luxebus waarin Morgan en zes anderen zaten. Collega James McNair, met de artiestennaam Jimmy Mack, kwam om het leven en Morgan raakte zwaargewond.

Volgens Morgan, die nog steeds revalideert, had Wal-Mart moeten weten dat de chauffeur al 24 uur wakker was en dat zijn rit van zo'n duizend kilometer van Georgia naar Delaware onredelijk was. Ook zou de man volgens Morgan achter het stuur in slaap zijn gevallen.

Morgan, samen met onder anderen medepassagier komiek Ardley Fuqua, eist nu een schadevergoeding. Een bedrag is nog niet bekendgemaakt.

De chauffeur liet eerder weten langzaam verkeer te hebben willen ontwijken, waardoor hij op de rijbaan van Morgans bus kwam. Hoe dan ook reed hij op het moment van de botsing omgerekend 104 kilometer per uur, op een stuk waar de snelheidslimiet normaliter 88 kilometer per uur is. Op de bewuste avond was de limiet wegens wegwerkzaamheden zelfs verlaagd naar 72 kilometer per uur.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren