logo songteksten.net

Lizzy Caplan draait hand niet om voor seksscènes

(Novum) - Door haar rol in de dramaserie Masters of Sex heeft hoofdrolspeelster Lizzy Caplan handigheid gekregen in seksscènes. "Je hebt een andere, unieke mentale voorbereiding nodig voor zulke scènes", zegt de Amerikaanse actrice tegen Novum Nieuws. "Maar in deze serie zitten er zo veel dat het niet langer eng is. Ik voel me heel veilig tijdens die scènes."

In de serie speelt de 32-jarige Caplan Virginia Johnson, een Amerikaanse seksuologe die in de jaren vijftig baanbrekend onderzoek deed naar de menselijke beleving van seks. "Ik moet nog een scène vinden waar het bloot niet functioneel is. Als dat anders zou zijn, zou ik er wat van zeggen."

Hoewel haar familie achter de rol staat, is het voor hen niet altijd eenvoudig Caplan in evakostuum te zien. "Ze hebben allemaal hun methodes om moeilijk scènes te doorstaan", zegt de actrice over de naaktscènes. "In het eerste seizoen zat veel tijd tussen de opnamen en de uitzending en kreeg mijn familie een dvd waar mijn seks- en naaktscènes uitgeknipt waren. Die krijgen ze dit jaar niet meer, want daar is geen tijd voor."

De tv-serie gaat niet alleen over seks, benadrukt Caplan. "Het gaat over zoveel meer: over intimiteit, relaties en liefde." In het eerste seizoen van de serie werd onder meer het menselijk orgasme onder de loep genomen door stelletjes seks te laten hebben in een laboratorium en hun hersenactiviteit te meten.

"Ik weet dat Virginia Johnson zichzelf heel zeker voelde over haar seksualiteit", aldus Caplan, die genomineerd is voor een Emmy voor haar rol in de serie. "Het is mijn verantwoordelijkheid dat ik haar goed neerzet."

De eerste aflevering van het tweede seizoen van Masters of Sex is zondag op de Amerikaanse televisie te zien. In Nederland is vanaf woensdag iedere week een nieuwe aflevering van het tweede seizoen te zien bij HBO.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren