logo songteksten.net

Giovanca ziet op tegen einde North Sea Jazz

(Novum) - Giovanca ziet nu al op tegen het zwarte gat na North Sea Jazz. "Het is altijd een depressief moment, die zondagavond. Dan zijn die drie magische dagen echt voorbij", zegt de zangeres, die zondag optreedt op het Rotterdamse festival, tegen Novum Nieuws.

De 37-jarige Giovanca staat dit jaar voor de derde keer als solist op het podium. Toch gaat de zangeres ook geregeld naar het festival als ze niet op het affiche staat. "Als bezoeker is het ook ontzettend leuk. Je krijgt de kans om allerlei verschillende artiesten te zien, die je normaal gesproken misschien niet zo snel zult zien."

De zangeres kreeg de liefde voor het festival met de paplepel ingegoten. "Mijn vader ging er altijd naartoe. Dat was een van zijn hoogtepunten van het jaar." Als kind fantaseerde ze al over alle grootheden die ze op North Sea Jazz zou kunnen zien. "Het nam mythische proporties aan, maar toen ik ging, ervoer ik die magie daar ook."

Dat Giovanca nu al meerdere keren zelf heeft opgetreden, vindt ze dan ook fantastisch. "Je bereikt mensen die niet per se voor jou naar het festival komen. Die misschien net toevallig een broodje zijn gaan halen en bij jouw show blijven plakken", legt de zangeres uit. "Elke keer word je verrast door wie er in de zaal staan."

De mix van onder meer jazz, soul, funk, pop en blues draagt volgens Giovanca bij aan het brede publiek. "Het is een wereldfestival. Mochten ze ooit de naam willen veranderen, dan zou North Sea World een goede zijn." De zangeres ziet het festival dan ook als kans op echt uit te pakken. "De blazers gaan mee en ik maak er een groter feestje van. Voor ons genre is dit ons Lowlands of Pinkpop."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren