logo songteksten.net

Bedenker X-Files komt met nieuwe serie

(Novum/AP) - Chris Carter, de bedenker van The X-Files, komt begin volgend jaar met een nieuwe sciencefictionserie. Voor Amazon maakt hij The After, een serie over een groep vreemdelingen die door een mysterieuze gebeurtenis bij elkaar komt.

Carter loopt al twintig jaar rond met het idee voor The After, zei hij zaterdag. Hij raakte geïnspireerd door een incident in de jaren tachtig, toen een doos spijkers werd leeggegooid op een snelweg in Los Angeles. "De stad kwam tot stilstand", aldus de 56-jarige Carter. Hij ging vervolgens werken aan zijn eigen 'doos met spijkers'.

Het eerste seizoen bestaat uit acht afleveringen, maar Carter wil er het liefst 99 maken. "Dat meen ik serieus. Ik ben beïnvloed door een aantal factoren en een daarvan is Dantes Inferno", verwijst hij naar het werk van de Italiaanse dichter en schrijver. "Het heeft 99 delen en dat gebruik ik als model."

De cast van de serie bestaat uit onder anderen Aldis Hodges, Andrew Howard en Arielle Kebbel. Ook Louis Monot, Jania Lee Ortiz en Adrian Pasdar hebben een rol The After.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren