logo songteksten.net

Hadewych Minis door diepe dalen voor tweede plaat

(Novum) - Hadewych Minis moest afzien voor haar tweede plaat. "Je komt jezelf zo tegen, echt verschrikkelijk", vertelt de 37-jarige Minis over de totstandkoming van haar nieuwe album, dat eind september in de winkels ligt. "Ik ben door diepe dalen gegaan. Echt dat ik dacht: waarom doe ik dit?"

Minis, die vorig jaar april haar debuutplaat uitbracht, voelde veel druk voor de opvolger. "Zo'n tweede plaat is moeilijker", vertelt de actrice en zangeres voor de camera van Novum Nieuws. "Die eerste plaat deed ik gewoon. Toen dacht ik: misschien zit er niemand op te wachten, maar dit is m'n grote droom. Nu is het écht serieus en moet ik me bewijzen. Ik wil dat het tweede album nog beter wordt dan mijn eerste."

Haar nieuwe plaat noemt Minis 'een soort tweede kindje'. "Ik stel me voor dat het net als een tweede zwangerschap is", vertelt Minis, die moeder is van een zoon. "Je weet dan hoe waardevol het is om een kind te hebben. Daardoor word je veel ongeruster en maak je je veel meer zorgen. Dat heb ik ook met m'n tweede album, omdat ik weet wat die eerste plaat voor me betekent. Ik wil zo graag dat het goed is, daar word je heel onzeker van."

Hoewel Minis het zwaar had in Frankrijk, waar ze haar tweede album schreef, kijkt ze uit naar de bijbehorende tournee. "Ik vind optreden met m'n eigen muziek tot nu toe het meest gelukmakend", vertelt Minis, die vanaf half september tot half december door Nederland toert. "Het is zo tof om iets te doen voor publiek dat daar helemaal voor jou is. Aan de ene kant voel je je heel naakt en precair, maar er komt dan ook zo'n kracht boven."

De enorme tegenstelling tussen het schrijven en optreden vindt Minis 'eigenlijk raar'. "Bij het schrijven van een album zit ik op m'n diepste punt, dan ben ik het ongelukkigst. Als ik schrijf, vind ik dat heel heftig. Maar ik weet wel dat het, als het goed wordt, heel leuk is om mee op te treden."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren