logo songteksten.net

Paul de Leeuw zegt 'nee' tegen Engelse tv-carrière

(Novum) - Paul de Leeuw heeft het aanbod om een Engelse versie van Ranking the Stars te presenteren afgeslagen. "Een 'split second' heb ik daarover nagedacht, maar toen wist ik: dat kan ik echt niet", zegt hij in Veronica Magazine. Zijn Engels is daar volgens hem simpelweg niet goed genoeg voor. "Dat kunnen zelfs de nonnen in Vught nooit bij me bereiken."

Het verzoek kwam van de internationale producent van het BNN-programma, nadat die de Nederlandse opnamen had bijgewoond."Na afloop van een opname vroegen ze hoeveel scriptschrijvers eraan meewerken. Ze waren stomverbaasd toen ze hoorden dat die grappen gewoon allemaal on the spot vanuit mezelf kwamen", vertelt De Leeuw. Ondanks zijn afwijzing vond hij het 'wel een groot compliment dat die Engelsen zo enthousiast waren'.

Ranking the Stars krijgt binnenkort concurrentie van een soortgelijke show die ook wordt gepresenteerd door De Leeuw. "In augustus gaan we bij RTL 4 Roodkapje maken, een kruising tussen Wie ben ik en Hints en nog wat spellen", zegt hij. "Dat kan zomaar Ranking the Stars 2.0 worden." Daarnaast maakt hij een kookprogramma met pubers en een heeft hij een komedieserie geschreven over een uitgerangeerde entertainer die een realitysoap krijgt.

Kortom, De Leeuw is nog lang niet klaar. "Ik vind het erg braaf allemaal, op de Nederlandse tv. Van mij mag er wel weer een steentje in de vijver geworpen worden", vindt hij."Ik wil weer spannende tv maken, ik ben eraan toe dat mensen weer boos op me worden."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren