logo songteksten.net

Engelse steden beledigd door Sacha Baron Cohen

(Novum) - De Engelse plaatsen Grimsby en Tilbury voelen zich te kijk gezet door Sacha Baron Cohen. De Britse filmmaker, bekend van Borat, Bruno en Ali G., is er bezig met opnames voor zijn nieuwe film Grimsby, over een geheim agent die onderduikt bij zijn broer, een fervent voetbalsupporter.

De komedie steekt echter lustig de draak met voetbalvandalen en alcoholisten in de jaren tachtig. Enkele buurten in beide plaatsen werden omgetoverd tot vervallen sloppenwijken en figuranten deden zich voor als absolute aso's. Zo zijn overal vuilniszakken en halfnaakte prostituees te zien, wordt kinderen bier aangeboden, liggen mensen hun roes uit te slapen op openbare bankjes en plast een man 's ochtends uit zijn raam.

Een gemeenteraadslid van Grimsby denkt dat deze film zijn stad in een kwaad daglicht zet. "Ik ben ook bang dat de lokale economie er geen enkele baat bij heeft dat de film de naam van onze stad draagt", zegt hij tegen de Britse krant Daily Mail. Ook ontkent hij de problemen die de stad volgens de film zou hebben.

"Wij hebben geen enorm probleem met hooligans en onze stewards doen goed werk", zegt hij. "We behoren niet tot dezelfde categorie als enkele clubs hier uit de buurt."

Het is niets nieuws dat Britse steden te lijden hebben onder de aandacht van Cohen. Zo veranderde de stad Staines de naam naar Staines-upon-Thames, in een poging zich te distantiëren van Cohens personage Ali G., dat steeds trots verkondigde in Staines te wonen.

Toch hebben ook in Grimsby mensen zich in laten schakelen als figuranten voor de film, onder wie leden van de plaatselijke middenstand, schrijft de Grimsby Telegraph. En ook niet iedereen in Tilbury is even verontwaardigd. "Ik kwam na twee weken terug in mijn wijk en kon mijn ogen niet geloven", zegt een 19-jarige bewoonster van Tilbury tegen de plaatselijke krant, de Thurrock Gazette. "Alles was omgebouwd en alle straatbordjes droegen namen uit Grimsby. Ik dacht dat ik dronken was."

Een andere vrouw uit Tilbury verbaast zich over de summiere aandacht die de opnames van haar buurtbewoners krijgen. "Ik had vooral verwacht dat er meer kinderen zouden zijn. Het is immers wel iets dat je je jaren later nog herinnert."

Naast Cohen kent de film ook enkele andere grote namen, zoals Penélope Cruz, Rebel Wilson, Mark Strong, Gabourey Sidibe en Ian McShane. Grimsby verschijnt volgend jaar juli in de Nederlandse bioscopen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren