logo songteksten.net

The Script voelt nog steeds druk om te presteren

(Novum) - Ondanks wereldhits en succesvolle albums blijft het voor The Script spannend om nieuw materiaal uit te brengen. "Tegenwoordig ben je als band nog maar net zo goed als je jongste single of album", weet gitarist Mark Sheehan maar al te goed. "We hebben drie succesvolle platen uitgebracht, maar er is nog steeds druk om te presteren. Tijdens het opnemen kunnen we denken dat we goud in handen hebben, maar pas als je het uitbrengt, weet je hoe het wordt ontvangen."

Volgens Sheehan is er 'nog maar weinig loyaliteit in de muziekindustrie'. "Het publiek kan tegenwoordig uit zo veel muziek kiezen, je bent de aandacht in no time weer kwijt", zegt de gitarist tegen Novum Nieuws. Het enige wat The Script, bekend van hits als The Man Who Can't Be Moved en Hall of Fame, daartegen kan doen, is hard werken. "Meer dan ons best doen, kunnen we niet. We maken datgene waar wij ons goed bij voelen en hopen dat dat ook bij de rest van de wereld in de smaak valt."

Toch is The Script niet te betrappen op valse bescheidenheid. "We verschuilen ons niet achter uitspraken als: we staan graag in kleine zalen en cafeetjes. Nee, wij willen voor de hele wereld optreden. Onze muziek is de overtreffende trap, die hoort in stadions en grote concertzalen."

Het nieuwe album van de Ierse band No Sound Without Silence, dat in september verschijnt, is volgens Sheehan dan ook niet het beste wat The Script ooit heeft gemaakt. "Ik heb een hekel aan bands die een nieuwe plaat aankondigen als beste ooit, net of de vorige albums ruk waren. Ik vind dit geen betere plaat dan onze vorige drie. No Sound Without Silence past goed bij zijn voorgangers, het is een mooie voortzetting."

Toch is er volgens de gitarist 'iets magisch' gebeurd tijdens de opnamen voor No Sound Without Silence. "We hebben dit album opgenomen tijdens onze tournee door de Verenigde Staten, we hebben een studio op wielen meegenomen. Elke avond komen we met zo veel adrenaline in ons lijf van het podium. Sommige artiesten drinken die adrenaline weg, anderen roken hem weg. Dat hebben wij ook allemaal gedaan, maar dit keer wilden we die energie vastleggen en met die adrenaline in ons lijf aan nieuw materiaal werken."

Die werkwijze resulteerde volgens Sheehan in een heel energieke plaat. De eerste single Superheroes, die maandag zijn wereldpremière beleefde, is volgens de gitarist een goed voorproefje. "Het heeft dezelfde positieve boodschap en energie als veel andere nummers op de plaat." De reacties op Superheroes zijn volgens Sheehan positief. "Mijn telefoon staat roodgloeiend, vanuit de hele wereld komen reacties, geweldig."

De clip bij Superheroes is opgenomen in een krottenwijk in Johannesburg. "Het nummer gaat over de onbezongen helden, mensen die in het dagelijks leven nooit een superheld worden genoemd. De mensen in de krottenwijk Alexandra zijn voor ons helden. Er is veel armoede en het leven is er hard." Voor hun vertrek naar Zuid-Afrika werd The Script langs alle kanten gewaarschuwd. "Veel mensen, ook ons platenlabel, raadden ons af om te gaan omdat het gevaarlijk kon zijn. Eerst was het ook wel eng, maar toen we eenmaal begonnen te spelen was het een en al vrolijkheid. Duizenden mensen kwamen uit hun krotten en hebben urenlang met ons staan zingen."

Wanneer ook in Nederland weer meegezongen kan worden met The Script, is nog niet bekend. De Ieren verwachten in september, rond de release van hun nieuwe plaat, nieuwe tourdata aan te kunnen kondigen. "Maar we komen zeker terug naar Nederland", belooft Sheehan. "We zijn dol op het land. We laten jullie weer een poepie ruiken."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren