logo songteksten.net

Drama met Michiel Huisman geselecteerd voor Toronto

(Novum) - Het drama Wild met Michiel Huisman is geselecteerd voor het filmfestival van Toronto. De Nederlandse acteur is naast Reese Witherspoon te zien in de film van Jean-Marc Vallée. Wild krijgt een galapremière in de Canadese stad. De selectie van het filmfestival van Toronto wordt gezien als graadmeter voor de Oscars.

Ook films van de Belgische Michäel Roskam en Matthias Schoenaerts zijn geselecteerd voor het filmfestival. De twee braken door met het drama Rundskop waarin Roskam Schoenaerts regisseerde. Het drama werd in 2012 genomineerd voor een Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

Roskam toont op het filmfestival zijn eerste Hollywoodproductie, The Drop. Het misdaaddrama met Tom Hardy en Noomi Rapace gaat over een mislukte roof. Het is de laatste film waarin de vorig jaar overleden James Gandolfini te zien is. Schoenaerts is te zien in het drama A Little Chaos, dat het tiendaagse festival afsluit.

Ook de nieuwe films van bekende regisseurs als François Ozon, David Cronenberg en Antoine Fuqua zijn geselecteerd. Met welke film het festival van start gaat is nog niet bekend.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren