logo songteksten.net

Opnames De Ruyter mogelijk toch in Ridderzaal

(Novum) - De opnames van Michiel de Ruyter mogen mogelijk toch in de Ridderzaal in Den Haag plaatsvinden. Dat liet een medewerker van de producent woensdag weten. Na de vliegramp met Malaysia Airlines verbood de Rijksvoorlichtingsdienst uit veiligheidsoverwegingen opnames van de grote Nederlandse spektakelfilm op en rond het Binnenhof.

De locatiemanager houdt nog een flinke slag om de arm. "Het is als schaken op meerdere borden. Het kan nog alle kanten uit."

Het opnameverbod geldt met uitzondering van de Ridderzaal nog steeds. Daarom wijkt de productie voor een deel uit naar Dordrecht, waar de set wordt aangekleed om op het Binnenhof te lijken. Daardoor loopt de productie geen vertraging op, zoals eerder werd gevreesd.

De opnamen in de Ridderzaal, het decor van Prinsjesdag en de jaarlijks troonrede, en Dordrecht zouden dan vrijdag en zaterdag plaatsvinden. De laatste opnames vinden zondag plaats op de Dam in Amsterdam, waar de begrafenis van De Ruyter wordt gefilmd.

Michiel de Ruyter gaat over de volgens velen grootste zeeheld die Nederland heeft gekend. De film staat onder regie van Roel Reiné, die terugkeerde uit Hollywood om voor het eerst in tien jaar een Nederlandse film te maken. De film, met Frank Lammers, Barry Atsma en Rutger Hauer, verschijnt in februari in de bioscoop.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren