logo songteksten.net

Hoger beroep Lostprophets-zanger afgewezen

(Novum) - Ian Watkins moet toch 29 jaar de bak in. De voormalige zanger van Lostprophets hoopte door middel van een hoger beroep op strafvermindering maar zijn beroep is woensdag afgewezen. Dat schrijft de BBC. Watkins werd in december veroordeeld tot een gevangenisstraf van 35 jaar, waarvan zes jaar als proeftijd mag worden uitgediend, voor kindermisbruik.

De rechter oordeelde woensdag dat de daden van de 37-jarige muzikant zo gruwelijk waren dat hij een lange gevangenisstraf verdient. Watkins, die zich onder meer vergreep aan minderjarige fans en een baby probeerde te verkrachten, was niet aanwezig in de rechtbank in Cardiff.

Lotsprophets viel vorig jaar uit elkaar toen de zanger werd gearresteerd. De band, bekend van nummers als Last Train Home en Rooftops (A Liberation Broadcast), werd in 1997 opgericht en speelde op diverse Nederlandse festivals.

De overige leden van de band, die eerder zeiden geen contact meer met Watkins te willen, stonden dinsdagavond voor het eerst weer op het podium met hun nieuwe groep No Devotion. Samen met nieuwe zanger Geoff Rickly bedankten de muzikanten in Cardiff de fans voor alle steun, schrijven verscheidene muziekbladen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren