logo songteksten.net

Tweede film over Willem van Oranje op komst

(Novum) - Bioscoopbezoekers kunnen in 2016 kiezen tussen twee films over Willem van Oranje. Ook regisseur Roel Reiné, die momenteel werkt aan de film Michiel de Ruyter, maakt een film over het leven van de 'vader des vaderlands', maakten de makers donderdagochtend bekend. Regisseur Pim van Hoeve is al bezig met een film over Van Oranje.

In Reinés film staat de gespannen relatie tussen Willem van Oranje en de Nederlandse vrijheidsstrijders centraal. De regisseur, die ook in de Verenigde Staten succesvol is, maakt Willem van Oranje met hetzelfde team waarmee hij nu aan de film over Michiel de Ruyter werkt.

Het scenario, waar de makers naar eigen zeggen al jaren aan werken, wordt geschreven door Alex van Galen. Klaas de Jong en Bernard Tulp produceren de film. Namen van acteurs zijn nog niet bekend.

Ook de film van Van Hoeve over Willem van Oranje moet in 2016 in de bioscopen draaien. In die film wordt de hoofdrol vertolkt door Barry Atsma, die momenteel met Reiné werkt aan Michiel de Ruyter.

De film over de Nederlandse zeeheld moet in februari op het witte doek te zien zijn. Deze week zijn de laatste opnamedagen. Reiné regisseerde en produceerde in de jaren negentig vooral Nederlandse tv-series.

Voor zijn debuutfilm The Delivery won hij in 1999 het Gouden Kalf voor beste regie. In Hollywood maakte Reiné actiefilms als Death Race en The Scorpion King 3: Battle for Redemption. Momenteel werkt hij aan een vervolg op The Man with the Iron Fists naar het scenario van rapper RZA.

Ook Van Hoeve regisseerde een groot aantal Nederlandse tv-series, waaronder Bernhard, Schavuit van Oranje, Beatrix, Oranje onder Vuur en Van Gogh; een Huis voor Vincent. In 2003 regisseerde hij de romantische komedie Liever Verliefd.?

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren