logo songteksten.net

Stevie Nicks brengt plaat met oude nummers uit

(Novum) - Stevie Nicks komt op 7 oktober met een nieuw soloalbum. Op 24 Karat Gold - Songs from the Vault staan nummers die jaren geleden al zijn geschreven. Dat heeft de Fleetwood Mac-zangeres donderdag bekendgemaakt.

De 66-jarige Nicks heeft de meeste liedjes op de plaat tussen 1969 en 1987 geschreven. Ook staat er een nummer uit 1994 en een liedje uit 1995 op de opvolger van het in 2011 verschenen In Your Dreams. "Elk nummer is tijdloos, heeft een ziel en een doel. Elk liedje is een verhaal", zegt de Amerikaanse in een verklaring.

Dat de liedjes jaren geleden al zijn geschreven, maakt Nicks enthousiasme er niet minder om. "Ze staan voor mijn leven achter de schermen, de geheimen, de gebroken harten en zijn voor de mensen met gebroken harten en mensen die pijn hebben overleefd. De liedjes zijn herinneringen, de 24-karaats gouden ringen in een blauw doosje."

Hoewel Nicks vooral bekend is als een van de zangeressen van Fleetwood Mac, bracht ze zeven studioplaten uit. In september gaat de zangeres weer toeren met de band. Voor het eerst in zestien jaar is ook zangeres Christine McVie van de partij.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren