logo songteksten.net

The Judge opent filmfestival Toronto

(Novum) - Het drama The Judge is dit jaar de openingsfilm van het internationale filmfestival in Toronto. Dat heeft de organisatie van TIFF vrijdag laten weten aan Amerikaanse media. De door David Dobkin geregisseerde film, waarin Robert Downey jr. de hoofdrol speelt, is op 4 september te zien in de Canadese hoofdstad.

"David Dobkin heeft een aangrijpend en gestructureerd verhaal neergezet over familie, plichten en de herinneringen van de jeugd. We hadden geen betere start van het jaar kunnen wensen", zegt Piers Handling, de directeur van het festival, in een verklaring. The Judge vertelt het verhaal van een advocaat, de rol van Downey jr., die terugkeert naar zijn geboorteplaats wanneer zijn vader, die rechter is, wordt beschuldigd van moord. Robert Duvall speelt de raadsheer. De film is vanaf 23 oktober te zien in de Nederlandse bioscopen.

Het filmfestival, dat sinds 1976 wordt georganiseerd, vindt dit jaar plaats van 4 tot en met 14 september. De selectie van TIFF wordt gezien als graadmeter voor de Oscars. Zo werden de nieuwe films van bekende regisseurs als François Ozon, David Cronenberg en Antoine Fuqua geselecteerd.

Dit jaar heeft ook een Nederlands tintje. Het drama Wild met Michiel Huisman is te zien op het festival. De Nederlandse acteur is naast Reese Witherspoon te zien in de film van Jean-Marc Vallée. Wild krijgt een galapremière in de Canadese stad.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren