logo songteksten.net

Mark Hamill ziet zevende Star Wars als 'cadeautje'

(Novum) - Mark Hamill vindt het nog steeds bizar dat hij in de zevende Star Wars terugkeert als Luke Skywalker. "Het was heel onverwacht. We hadden een begin, midden en einde. Ik had nooit verwacht dat we terug zouden komen", zegt de 62-jarige acteur, die de rol speelde in de vierde, vijfde en zesde film, tegen de BBC.

"Ik kan nog steeds niet geloven dat het zo is en om weer op zulke sets te staan, het brengt veel herinneringen naar boven. Het is wonderbaarlijk. Het voelt echt als een cadeautje." De acteur had nooit verwacht dat hij en andere originele castleden als Harrison Ford en Carrie Fisher zouden worden gevraagd voor de zevende film. "Omdat het veel meer gaat over de nieuwe personages."

Hamill is erg onder de indruk van de nieuwe Star Wars-castleden. "Ik was echt overdonderd door hun talent. Ze zijn zo divers. Je hebt mensen als Andy Serkis, die ik al kende, en mensen als Daisy Ridley, waar ik nog nooit van had gehoord." De jonge garde advies geven, is niet nodig volgens de acteur. "Ze zijn zo goed dat ik hen beter kan vragen om advies."

Star Wars Episode VII speelt zich dertig jaar af na de zesde film Return of the Jedi, die in 1983 uitkwam. Het zevende deel, dat wordt geregisseerd door J. J. Abrams, is het eerste deel van een nieuwe trilogie. De film moet eind volgend jaar uitkomen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren