logo songteksten.net

Spijker als vaste medepresentator bij WNL op Zondag

(Novum) - Margreet Spijker is vanaf september een van de nieuwe gezichten van WNL op Zondag. Dat heeft de omroep laten weten. Charles Groenhuijsen is sinds vorig jaar mei een van de presentatoren van het programma, dat de formule nu wijzigt naar twee vaste 'anchors'. Spijker was tot begin dit jaar een van de vaste gezichten van RTL Nieuws.

"Ik beschouw Margreet Spijker als een warme en zeer kundige nieuwsjournalist", zegt hoofdredacteur Bert Huisjes. "Wij zijn er trots op dat Margreet bij ons team komt. Haar komst onderstreept onze ambitie om het publieke bestel te versterken met een toegankelijke liberaal-rechtse omroep."

Ook de 50-jarige Spijker is enthousiast. "Het is fantastisch dat ik bij WNL aan de slag kan. Ik verheug me erop om weer in de journalistiek te gaan werken en voel me bevoorrecht om televisie- en radioprogramma's te mogen presenteren. Ik ga me inzetten om goede programma's te brengen en ben ontzettend blij met deze mooie kans."

Naast WNL op Zondag wordt Spijker ook een van de vaste presentatoren van het radioprogramma WNL op Zaterdag. Ook gaat ze programma's presenteren bij Nederland 1 en Radio 1 en maakt ze volgend jaar een opinieprogramma voor WNL.

"We hebben met veel plezier gewerkt met een 'meet the press'-achtige insteek op zondag", zegt Huisjes. "De bezuinigingen bij de publieke omroep vragen echter om de meest efficiënte werkwijze, waarbij onze presentatoren op meerdere programma's worden ingezet."

Die bezuinigingen zouden bijna de helft van het programmabudget behelzen. Daardoor is er geen ruimte meer voor Sandra Schuurhof, Janneke Willemse en Paul Jansen, die WNL op Zondag tot nu toe mede presenteerden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren