logo songteksten.net

Ook Spijt! van Carry Slee wordt musical

(Novum) - Het boek Spijt! van Carry Slee wordt bewerkt tot musical. Dat heeft de schrijfster zondag bevestigd. Het boek, over een dikke jongen die op school wordt gepest, werd vorig jaar verfilmd door Dave Schram en trok toen bijna een half miljoen bezoekers.

Dick van den Heuvel, die ook al het filmscript van Spijt! schreef, is bezig met het scenario voor de musical. Die moet ergens volgend jaar verschijnen.

De 65-jarige Slee is niet nauw betrokken bij de musical. "Bij de films beslis ik altijd mee wie er gecast wordt, maar bij de musicals heb ik besloten er meer afstand van te nemen", zei Slee zondag tegen Novum Nieuws. "Ik moet immers ook nog tijd overhouden om te kunnen schrijven. Mijn nieuwste boek, wederom een roman voor jongvolwassenen, verschijnt net als de musical volgend jaar." Over het plot wil Slee nog niets kwijt.

Spijt! is na Lover of Loser en Afblijven! het derde boek van Slee dat ook tot musical werd bewerkt. De zevende verfilming van een boek van Slee, Pijnstillers, verschijnt in september. Daarin spelen Birgit Schuurman, Raymond Thiry en Gijs Blom de hoofdrollen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren