logo songteksten.net

Naomi Campbell: nu moeilijker voor zwarte modellen

(Novum) - Naomi Campbell vindt dat donkere modellen het vroeger veel gemakkelijker hadden dan nu. "Toen ik mijn carrière begon, waren er meer donkere modellen op de catwalk", zegt het supermodel tegen het Franse persbureau AFP.

"Als ik het vroeger ergens niet mee eens was, kon ik mijn doel altijd wel op een andere manier bereiken", vervolgt de 44-jarige Britse. "Dat ligt tegenwoordig iets anders, omdat meisjes nu veel minder durven te zeggen. Als ze klagen, worden ze ontslagen. Daarom moet ik ze nu helpen."

Ook kon Campbell destijds bogen op een goede relatie met enkele grote modeontwerpers als Yves Saint Laurent, Azzeddine Alaia, Gianni Versace en Karl Lagerfeld. "Ze steunden me enorm aan het begin van mijn loopbaan. Ik heb veel geluk gehad."

Campbell sloeg in 2013 de handen ineen met Diversity Coalition, een organisatie die couturiers die alleen gebruik maken van blanke modellen daarop aanspreekt. "Het is geen politieke beweging, we gaan gewoon de dialoog aan", benadrukt Campbell. "Er wordt nu openlijk over gesproken. Niemand kan meer zeggen dat ze er niet van weten of dat het probleem niet bestaat."

Een van de belangrijkste inspirators van Campbell is zonder meer de in december overleden Nelson Mandela. Het model en de voormalig Zuid-Afrikaanse premier zetten zich meermaals samen in voor liefdadigheidsprojecten. "Hij was het die me ooit vertelde om mijn bekendheid te gebruiken voor mijn idealen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren