logo songteksten.net

Ben Kingsley wil vaker komische rollen spelen

(Novum) - De stemmenrol in de geanimeerde komedie The Boxtrolls smaakte voor Ben Kingsley naar meer. De Britse acteur speelt het gros van zijn komische rollen op het toneel. "Hopelijk kan ik hierna meer komische filmrollen spelen", zei hij zaterdag op de strip- en filmbeurs Comic-Con in San Diego, schrijft filmblad Variety.

De film, die in oktober in Nederland verschijnt, is gebaseerd op het boek Here Be Monsters! van Alan Snow. Het verhaal gaat over een weesjongen die wordt opgevoed door ondergrondse afvalverzamelaars die in dozen wonen. Kingsley speelt Archibald Snatcher, meester van het gevreesde kaasgilde. Kingsley, die in 2000 tot Commandeur in de Orde van het Britse Keizerrijk werd geslagen, legde uit dat hij de rol voornamelijk liggend had ingesproken, zodat de stem klonk alsof die vanuit zijn maag kwam.

De 70-jarige Kingsley is vooral bekend van zware kost als Schindler's List en Shutter Island, en was onlangs te zien in de sciencefictionfilm Ender's Game. Toch heeft hij tijdens zijn omvangrijke carriere al in meerdere komedies gespeeld, zoals Sexy Beast en The Wackness. Ook liet hij in enkele verrassende scènes in Iron Man 3 al zien dat hij over een komisch talent beschikt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren