logo songteksten.net

Chinese cinema zet hoog in met 'eigen Avatar'

(Novum) - De Chinese filmindustrie wordt aan het werk gezet om een eigen versie van Avatar te maken. Dat zegt de staatsomroep Xinhua zondag. De 3D-fantasyfilm Bainiaoyi is gebaseerd op Chinese legenden en moet net zo veel geld in het laatje brengen als de megakaskraker van David Cameron.

Dat wordt dan nog een hele kluif, aangezien Avatar in 2009 en 2010 wereldwijd ruim twee miljard dollar opbracht. Daarmee is de film met afstand de succesvolste ooit.

De Chinese filmmakers voegen echter ook de daad bij hun ambities, laat topman Zhao Song van producent Chinese Century Media Company weten. Zo zijn enkele Amerikaanse effectenkunstenaars die aan Avatar en Pirates of the Caribbean werkten naar Beijing gehaald, evenals een scenarist van Terminator 2: Judgment Day en How to Train Your Dragon.

Het verhaal van Bainiaoyi is gebaseerd op folklore van de Zhuang, een minderheid in China. Centraal staat een jongen die een magische cape, een bainiaoyi, vindt en er een kwade draak mee verslaat. De opnames gaan in mei van start in het Hengxian-gebied in Guangxi, zodat de film het jaar erop in de Chinese bioscopen kan verschijnen.

"Het doel is om Bainiaoyi een epische, oosterse, romantische fantasyfilm te maken die Avatar kan evenaren", zegt Zhao. Volgens hem wordt de film ook het beste uithangbord wat betreft de klassieke cultuur en mythologie van China. Het ministerie van cultuur bestempelde het verhaal van Bainiaoyi jaren geleden al tot cultureel erfgoed.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren