logo songteksten.net

Sybrand Niessen na vliegramp toch weer in vliegtuig

(Novum) - Sybrand Niessen vindt vliegen geen fijne bezigheid. De recente vliegramp met Malaysia Airlines deed daar nog een schepje bovenop. "Ik vind vliegen verschrikkelijk", zegt de presentator van omroep MAX maandag in het AD. "Ik stel altijd voor om met de auto te gaan, maar dat kan vaak niet."

Niessen moet voor zijn programma's vaak in het vliegtuig stappen. Zo ging hij dinsdag 's ochtends vroeg naar Frankrijk voor opnames van Droomhuis Gezocht en zat hij vrijdag alweer in bespreking in Nederland voor De Groeten van Max.

De zaterdag 53 geworden presentator gaat hoe dan ook nooit te ver weg. Dit jaar staat een korte vakantie in Italiƫ gepland. "Mocht het nodig zijn omdat er iets actueels gebeurt, dan kan ik binnen een paar uur terug in Nederland zijn."

Zijn vliegangst en vakantieprogramma's kwamen angstwekkend samen toen vlucht MH17 verongelukte. Na de vliegramp, waarbij 194 Nederlanders het leven lieten, paste Niessen en zijn team de programmering aan. De Groeten van Max, dat gaat over vakantieleed, moest het zonder begintune doen en de onderwerpen bleven sober. Droomhuis Gezocht verviel zelfs helemaal.

"Het is niet zo gepast om drie kwartier een ingetogen programma te maken als je mij daarna met mijn blije hoofd het glas ziet heffen met mensen die een vakantiewoning hebben gevonden", zegt Niessen nuchter. Maar minstens zo moeilijk was het om, na krap twee weken, weer over te gaan tot de orde van de dag.

Maandagavond is er in De Groeten van Max nog even tijd om stil te staan bij de vliegramp, maar daarna worden de olijke onderwerpen weer aangesneden. "Tim Haars gaat weer op zoek naar een camping voor zijn ouders, hebben we de hoteltest en bespreken we vakantieleed. Natuurlijk staat het in schril contrast met het leed dat de ramp heeft veroorzaakt, maar het leven gaat door."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren