logo songteksten.net

Anton Corbijn woont eigen première bij in Amsterdam

(Novum) - Filmmaker en fotograaf Anton Corbijn komt naar Nederland om de première van zijn nieuwe film A Most Wanted Man bij te wonen. De première vindt op 1 september plaats in Filmmuseum Eye in Amsterdam. Dat bevestigt distributeur Entertainment One maandag.

Corbijn reisde de laatste tijd over de hele wereld voor opnames van zijn volgende filmproject, Life. Die film verschijnt volgend jaar

A Most Wanted Man gaat over een Tsjetsjeen die naar Hamburg vlucht. Hij krijgt er echter geen verblijfsvergunning omdat hij wordt aangezien als terreurverdachte, en zakt steeds dieper weg in de ellende van de internationale strijd tegen terrorisme.

Philip Seymour Hoffman speelt in deze film de geheim agent die belast is met de zaak. Het is de laatste film die hij afmaakte voordat hij plotseling in februari overleed aan een overdosis heroïne. Corbijn draagt de film aan hem op.

A Most Wanted Man verschijnt op 4 september in de Nederlandse bioscopen. De film opende het afgelopen weekeinde in beperkte roulatie in de Verenigde Staten.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren