logo songteksten.net

Hoogstraten rouwt nog om overleden Bingo Player

(Novum) - Maarten Hoogstraten heeft het nog altijd zwaar met de dood van Paul Bäumer, met wie hij dj-duo Bingo Players vormde. "Ik vind het lastig om erover na te denken en erover te praten", zegt Hoogstraten in het Amerikaanse muziekblad Billboard.

Hoogstraten besloot Bingo Players, bekend van het nummer Cry (Just a Little) in zijn eentje voort te zetten na het overlijden van Bäumer op 37-jarige leeftijd in december. "Het is goed voor mij om weer bezig te zijn, muziek te maken en te draaien, ook al doe ik het nu in mijn eentje."

De dj hoorde vorig jaar zomer dat zijn maatje ziek was en draaide toen al een tijdje alleen zodat Bäumer, die kanker had, aan zijn herstel kon werken. "De eerste optredens die ik alleen deed waren heel raar", zegt Hoogstraten. "Ik dacht elke keer dat hij naast me stond, maar dat was niet zo. Hij was altijd de meest extraverte van ons tweeën, degene die het publiek opzweepte. Ik was meer verlegen."

De twee spraken over het voortbestaan van Bingo Players in het geval Bäumer zijn strijd tegen kanker zou verliezen. "Hij zei: als je wilt doorgaan, heb je mijn zegen. Als je het niet wilt, snap ik dat ook." Hoogstraten nam een tijdje vrij en besloot toen inderdaad door te gaan. "Ik was bang dat mensen zouden zeggen: Bingo Players is nooit meer hetzelfde zonder Paul. Maar niemand heeft dat gezegd en dat was heel mooi: die liefde van fans."

Hoewel Hoogstraten nog steeds rouwt om het verlies van Bäumer, doet het hem ook goed als mensen genieten van de muziek die hij met de dj maakte. "Het is een mix van verdriet en blijdschap", legt hij uit. "Dat is de kracht van muziek." Soms heeft hij het gevoel dat zijn maatje naast hem staat. "Als ik aan het draaien ben zegt hij: let's go, we kunnen het. Ik hoor zijn stem soms in mijn hoofd, ook als in de studio zit. Ik hoor wat hij zou doen en dat is heel fijn."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren