logo songteksten.net

Ophef om Palestina-tweet One Direction-zanger

(Novum) - Zayn Malik heeft zich de woede op de hals gehaald met een tweet. De One Direction-zanger twitterde zondagavond #FreePalestine en kreeg vervolgens meerdere doodsbedreigingen naar zijn hoofd geslingerd. Zo zei iemand dat de 21-jarige zelfmoord moest plegen en bood iemand aan Malik te vermoorden.

De Britse zanger heeft nog niet gereageerd op de bedreigingen op zijn bericht. Ondanks de vele kritiek kon Malik ook op steun van zijn fans rekenen. Meer dan honderdvijftigduizend volgers stuurden de tweet door naar hun eigen volgers.

Malik is niet de eerste ster die zijn steun betuigt aan de Palestijnen, die al jaren een bloedige strijd uitvechen met Israƫl. Zo kregen Selena Gomez en Rihanna eerder al een stortvloed aan boze berichten over zich heen. Laatstgenoemde verwijderde haar steunbetuiging meteen na de ophef.

Malik is niet het enige lid van One Direction dat het afgelopen weekeinde een uitglijder maakte op social media. Zijn collega Liam Payne plaatste zondag een foto op Instagram waarop hij naakt leek omdat het gedeelte rond zijn kruis wazig was gemaakt.

Directioners verzochten hem vervolgens het werkelijke kiekje te plaatsen. Uren later kregen de fans hun zin, maar bleek Payne een grap te hebben gemaakt en een zwembroek aan te hebben.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren