logo songteksten.net

Gijs Staverman wil Amsterdam beter leren kennen

(Novum) - Gijs Staverman heeft door zijn deelname aan het nieuwe KRO-NCRV-programma Ik Neem Je Mee geleerd dat hij meer wil zien van zijn eigen woonplaats Amsterdam. "Ik ben meegenomen naar plekken die ik nooit eerder had gezien", zegt de dj, die door Inge Ipenburg op sleeptouw werd genomen door de hoofdstad, tegen Novum Nieuws.

"Er zijn nog zo veel plekjes waar ik nog nooit ben geweest. Een paar van de meest bekende musea en toeristische trekpleisters heb ik nog nooit gezien", legt Staverman uit. "Ik was nog nooit in en boven op de Westerstoren geweest en dat was echt fantastisch. Je bent echt in het hart van Amsterdam. Anne Frank heeft de klokken horen luiden en dat is ontzettend bijzonder als je daarbij stilstaat."

Dat bezoek aan de Westertoren was voor de dj dan ook zijn hoogtepunt. "We hebben ook beelden in de Jordaan bekeken en kleine hofjes gezien waar vooral vrijgezelle dames wonen. Dat was ook heel interessant." Toch is hij naar eigen zeggen Amsterdam niet op een andere manier gaan zien. "Ik zie Amsterdam net als zij dat ziet, maar ik ben nu gewoon op andere plekken geweest."

De 48-jarige dj heeft zich twee dagen erg vermaakt met de actrice. "Ik kende haar al omdat ze te gast was in mijn radioprogramma en ik heb haar daarna ook nog een aantal keer gezien. We kunnen het goed met elkaar vinden." Hoewel de twee het gezellig hebben gehad, is er na afloop geen sprake van een warme vriendschap. "Dat gebeurt niet in twee dagen."

In Ik Neem Je Mee worden presentatoren van de KRO-NCRV door sterren meegenomen naar hun geboortestreek. De eerste aflevering, waarin Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe Yvon Jaspers meeneemt naar Texel, wordt maandagavond uitgezonden op Nederland 1. De aflevering met Staverman en Ipenburg is op 5 augustus te zien.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren